Home / ΜΠΑΣΚΕΤΟΚΟΥΒΕΝΤΕΣ / Μπασκετικός Καζαμίας 2010

Μπασκετικός Καζαμίας 2010

 

Δημοσιεύτηκε 1 Ιανουαρίου 2010

Μετά την… απόλυτη επιτυχία του περσινού Καζαμία, και το 2010 το Age of Basketball σας παρουσιάζει αποκλειστικά αυτό τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς που μόλις μπήκε.

Ιανουάριος: Οι Έλληνες παίκτες προκηρύσσουν απεργία. Τρεις αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος αναβάλλονται και καυστικές ανακοινώσεις βγαίνουν εκατέρωθεν για το πόσο ανεύθυνη είναι η απέναντι πλευρά. Ο Ολυμπιακός αποφασίζει να μη συμμετάσχει στην απεργία (ενώ σε παγκόσμια πρωτοτυπία οι υπόλοιπες 13 ομάδες μηδενίζονται!) και πετυχαίνει 4 νίκες σε αυτό το διάστημα, παίρνοντας προβάδισμα για την πρώτη θέση, έστω και αν συνεχίζει να έχει δυσκολίες στα εκτός έδρας ματς με τη νίκη επί του εφηβικού του ΓΣ «Ολύμπια» έρχεται με buzzer-beater τρίποντο του Σχορτσιανίτη. Ο ΠΑΟΚ εκδίδει ανακοινώσεις ζητώντας συγνώμη από τον Βασιλακόπουλο που έχει τον Παπαδόπουλο στο ρόστερ του, όλοι οι δημοσιογράφοι γράφουν ότι η απεργία δεν είναι λύση και στηλιτεύουν τους Έλληνες παίκτες. Τελικά, ο Βασιλακόπουλος λέει ότι η απεργία ήταν η μόνη λύση, υποχωρεί και δέχεται όλα τα αιτήματα του ΠΣΑΚ και όλοι οι δημοσιογράφοι αλλάζουν ρότα και παραδέχονται ότι, τελικά, όντως, η απεργία ήταν η μόνη λύση.

Φεβρουάριος: Μετά την περσινή παρουσία του Χάουαρντ ως Σούπερμαν και του Ρόμπινσον ως Cryptonate στο all-star game του NBA, αρχίζουν και οι υπόλοιποι να μεταμφιέζονται για τους διαγωνισμούς. Ο Λεμπρόν ντύνεται Hulk για προφανείς λόγους, ο Σακίλ ντύθηκε Μπάτμαν επειδή το μαύρο αδυνατίζει, ενώ ο Αρίνας Τζόκερ για να λύσουν μια για πάντα τις διαφορές τους. Ο Ρασίντ Ουάλας ντύθηκε Γκρινιάρης από τα Στρουμφάκια και ο Κόμπι νεράιδα Τίνκερμπελ (απλά και μόνο επειδή του άρεσε η στολή).

Μάρτιος: Στα μέσα του μήνα το ελληνικό «all-star game» είναι και πάλι εδώ για να μαγέψει τους Έλληνες. Αυτή τη φορά από την ψηφοφορία βγαίνουν μόνο παίκτες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, οπότε ο ΕΣΑΚΕ υπό το φόβο επεισοδίων ανακοινώνει ότι το all-star θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Στο διαγωνισμό καρφωμάτων οι παίκτες δεν ξέρουν αν πρέπει να καρφώσουν 2 ή 3 φορές, πώς βαθμολογούνται, αν μπορούν να ξανακάνουν άστοχο κάρφωμα, η ΕΡΤ δεν ξέρει σε ποια μπασκέτα καρφώνουν και χάνουμε τα μισά και η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τους Χρήστο Φερεντίνο, Σπύρο Παπαδόπουλο, Σάσα Μπάστα, Τζούλια Αλεξανδράτου και Βασίλειο Κωστέτσο. Τελικά, νικητής ανακηρύσσεται ο Σάββας Καμπερίδης (Πάρις Καλημερίδης: «έχει όντως τρομερό άλμα»), κάτι που ο Γιούρι Γκέλερ είχε προβλέψει ήδη από τον Γενάρη.

Απρίλιος: Η μάχη για τον MVP της κανονικής περιόδου στο NBA έχει ανάψει. Ο Κόμπι κάνει τρελό finish και τελειώνει με 30+ πόντους, 6+ ριμπάουντ και 5+ασίστ, φέρνοντας τους Λέικερς στην πρώτη θέση στο NBA, ο Ουέιντ παίζει ακόμη καλύτερα, ο Νοβίτσκι είναι ξανά παίκτης-ορχήστρα και κάνει τον Κιούμπαν να ελπίζει, ο Νας είναι ο καλύτερος πλέι μέικερ στον κόσμο και οι Σανς για πρώτη φορά διαψεύδουν προς το θετικό τα προγνωστικά, αλλά το MVP πηγαίνει στον ΛεΜπρον Τζέιμς, που παρά την έλευση του Σακίλ Ο’ Νιλ συνεχίζει να δίνει 8 πάσες σε κάθε αγώνα (και περιέργως… όλες να μετρούν για ασίστ), ενώ αφού βελτίωσε και το τρίποντό του (όχι όμως και το ντράιβ από… την άλλη πλευρά) θεωρεί ότι δεν επιβάλλεται από κάποιο νόμο να πασάρει πάνω από 2 φορές ανά περίοδο στη ρακέτα…

Μάιος: Φάιναλ φορ Ευρωλίγκας και η γιορτή του μπάσκετ είναι ξεχωριστή. Η Ρεάλ αποκλείει τον Ολυμπιακό, η Σιένα αποκλείει τον Παναθηναϊκό και το Παρίσι εκδίδει ανακοίνωση ευχαριστίας στις δύο ξένες ομάδες, προσφέροντας δωρεάν διαμονή και σίτιση σε όλους τους οπαδούς τους. Τα περσινά, που δύο μήνες ασχολούμασταν ποιος θα σκοτώσει ποιον, ποιος θα κάψει πρώτος την πόλη (του Βερολίνου) και ποιοι έχουν πάρει τους… πιο «κακούς» οπαδούς μαζί τους, δεν υπάρχουν, το φάιναλ φορ σημαίνει απλά και μόνο μπάσκετ υψηλότερου επιπέδου και σε όσους αρέσει αυτό, το ευχαριστιούνται. Οι υπόλοιποι βλέπουν κλιπάκια από Τελ Αβίβ 1993, Σαραγόσα 1995 και Βερολίνο 2008 και αναπολούν τις πολεμικές περιόδους του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ιούνιος: Τελικοί Α1 και όλοι περιμένουμε την τιτανομαχία των δύο «αιωνίων». Στον πρώτο αγώνα έχουμε 2 νεκρούς παίκτες και 6 τραυματίες κατάσταση που συνεχίζεται και στα επόμενα ματς, με αποτέλεσμα μετά τον τρίτο τελικό οι δύο ομάδες να παρατάσσονται με το εφηβικό. Ο κόσμος συνεχίζει, στον 5ο αγώνα παίζουν τα παιδικά τμήματα, αφού οι έφηβοι δεν έχουν εμπειρία και… είναι εύκολοι στόχοι (sitting ducks που λέμε), ο αθλητικός δικαστής τιμωρεί με 1.500 ευρώ πρόστιμο και 2 αγωνιστικές (από τη νέα χρονιά) τους «αιωνίους». Ο 5ος τελικός τελειώνει μετά από 8 ώρες, αφού οι διαιτητές ζήτησαν εκκένωση του γηπέδου και η αστυνομία περίμενε πότε θα βαρεθούν οι οπαδοί να φύγουν μόνοι τους, σκορ 36-32, στέψη α λα NBA αμέσως μετά το ματς, ο τελικός που θα μείνει στην ιστορία, η Ελλάδα γίνεται Ευρώπη. Κοινή συνέντευξη τύπου Αγγελόπουλων-Γιαννακόπουλων μετά τους αγώνες, με τους 4 προέδρους να λένε με μια φωνή… «stop» στη βία: «Φίλαθλοι, παρακαλούμε μην πετάτε μαχαίρια και χειροβομβίδες στους αντιπάλους. Μην απαντάτε στις προκλήσεις τους. Χειροκροτείστε απλά την ομάδα μας» σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα τύπου «θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι».

Ιούλιος: Ο Ολυμπιακός σκέφτεται να πάρει Μίλιτσιτς, Νοτσιόνι, Ντελφίνο, Νας, ΛεΜπρον, Νοβίτσκι, Τζινόμπιλι, Τόνι Πάρκερ, ενώ κοιτάζει και προς την ευρωπαϊκή αγορά και τους ΜακΙντάιρ, Σισκάουσκας, Μάριτς, Σπλίτερ, Νάχμπαρ, Ναβάρο, Λαβρίνοβιτς, αλλά τελικά όλοι απορρίπτονται για διαφορετικούς λόγους (ηλικία, δεν ήθελε η γυναίκα τους, δεν τους άρεσε το σπίτι, ήθελαν 10.000 ευρώ παραπάνω και ο Αγγελόπουλος δεν έκανε διαπραγμάτευση, εθνικότητα, μικρή θητεία στο NBA). Εκεί που όλα φαίνονται χαμένα, ο Αγγελόπουλος αποκτά τον Πιτ Μάικλ, αλλά μετά από 5 μέρες του σπάει το συμβόλαιο γιατί κλείνει συμφωνία με τον Μπράντον Ρας των Ιντιάνα Πέισερς. Ο κόσμος κατακλύζει το αεροδρόμιο, οι «ερυθρόλευκες» εφημερίδες μιλούν για τον νέο Έντι Τζόνσον, οι “ερυθρόλευκοι” δημοσιογράφοι είναι ξανά πεπεισμένοι ότι ο νέος αστέρας θα “κλείσει το σπίτι του Ομπράντοβιτς μέσα στο ΟΑΚΑ”, αφού κάποιοι τολμούν να ξεστομίσουν… «αυτός είναι καλύτερος και από τον Ουέιφερ». Τελικά στην προετοιμασία ο Γιαννάκης αυτοκτονεί γιατί δεν αντέχει άλλο τους Αμερικανούς που παίρνει ο Αγγελόπουλος και δεν έχει βρει τρόπο να λύσει το θέμα (όπως έχει κάνει ο Ομπράντοβιτς με τους Γιαννακόπουλους).

Αύγουστος: Στην προετοιμασία των εθνικών ομάδων για το Μουντομπάσκετ, οι ομάδες του NBA προσπαθούν να αποτρέψουν τους παίκτες τους από το να παίξουν με τις χώρες τους. Ο Στερν αναλαμβάνει το θέμα, βάζει ασφάλεια τραυματισμών 5.000.000 δολάρια για κάθε παίκτη και τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι όσοι… βαριούνται, να μην κάνουν προετοιμασία, αλλά να ενταχθούν στις ομάδες μια βδομάδα πριν τους αγώνες. Παράλληλα, 4 ελληνικές ομάδες ξεκινούν προετοιμασία, 6 ψάχνουν ακόμη παίκτες για να στελεχώσουν το ρόστερ τους και οι υπόλοιπες απλά… αγνοούνται.

Σεπτέμβριος: Ο Σιζέφσκι προσπαθώντας να βρει τον τρόπο για να πάρουν οι Η.Π.Α. το Μουντομπάσκετ, αποφασίζει να καλέσει στην εθνική τον Βον Ουέιφερ. Εκείνος, παρότι μέσα στη σεζόν είχε παίξει όλους και όλους 9.7 αγώνες, γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του μπάσκετ που υπογράφει συμβόλαιο για να παίξει σε εθνική ομάδα (τόσο τον θέλουν οι Η.Π.Α.). Καταφέρνει και μέσα στις 20 μέρες του τουρνουά ξευτιλίζει τον Γιαννάκη που δεν μπόρεσε να καταλάβει το μπασκετικό του μεγαλείο και το Age of Basketball που τον αμφισβητούσε εξαρχής γιατί δεν είχε κάνει τίποτα στην καριέρα του και τελειώνει τη διοργάνωση MVP ήδη πριν τον τελικό και μετά τον ημιτελικό, 1ος σκόρερ, 1ος «κλέφτης», 1ος σε τρίποντα και 1ος σε ευστοχία με 32,5 πόντους ανά αγώνα και 8/9 τρίποντα μέσο όρο. Ο Γιαννάκης αυτομαστιγώνεται, το Age of Basketball μετανοεί και γίνεται Age of Wafer και τα γκρουπάκια για τον… Γουντς στο facebook αλλάζουν τροπάριο και ζητάνε επιστροφή του Wafer. Τελικά, λίγο πριν τον τελικό του Μουντομπάσκετ, ο Ουέιφερ κάνει check-out από το ξενοδοχείο, βάζει τη βαλίτσα του στο πούλμαν γιατί πιστεύει ότι θα φύγει κατευθείαν μετά το ματς για αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα ο Σιζέφσκι να τον αφήσει στον πάγκο ως… απροσάρμοστο. Οποιαδήποτε ομοιότητα με ματς του Ολυμπιακού στη Γαλλία, εντελώς συμπτωματική.

Οκτώβριος: Η Α1 ξεκινά. Τρεις ημέρες πριν το τζάμπολ δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα παίξουν, καθώς 4 έχουν συγχωνευτεί, 3 έχουν διαλυθεί και 12 ζητούν άνοδο από την Α2 και τη Β΄ εθνική. Στην αφετηρία μπαίνουν 9 ομάδες, αλλά μετά από 5 αγωνιστικές σταδιακά αρχίζουν να καλύπτονται οι κενές θέσεις. Όμως, όταν αρχίζουν να μπαίνουν οι υπόλοιπες… αρχίζουν να διαλύονται οι πρώτες, καθώς Αμερικανοί δεν επιστρέφουν, προπονητές φεύγουν, οπαδοί το γυρνάνε στο ποδόσφαιρο, πρόεδροι πουλάνε με 1 ευρώ και ατζέντηδες βρίσκουν άλλες ομάδες στην Ευρώπη για τους παίκτες τους. Έτσι, ο μαγικός αριθμός «14» δεν συμπληρώνεται ποτέ στη λίγκα και ο ΕΣΑΚΕ αποφασίζει να συμπτυχθούν οι αγώνες ομάδων που δεν συνέπεσαν στο πρωτάθλημα και να μετρήσει αθροιστικά η βαθμολογία τους. Έτσι, για πρώτη φορά υποβιβάζονται 6 ομάδες στην Α2, αλλά οι 5 από αυτές ήδη… δεν υπάρχουν.

Νοέμβριος: Οι συντελεστές του Age of Basketball, μετά το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν και το παρεπόμενο υβρεολόγιο στα σχόλια, βγάζουν εκ νέου ανακοίνωση για τα σχόλια, επιτρέποντας πλέον το σχολιασμό μόνο άρθρων του NBA και του NCAA και αυτών μόνο με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, αριθμό ταυτότητας και φωτογραφία διαβατηρίου. Ανακοινώνουν επίσης το επικείμενο κλείσιμο του site, το οποίο, όμως, όπως και το 2009, συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Δεκέμβριος: Μετά από έναν ακόμη χρόνο απουσίας από τα γήπεδα ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας νιώθει πλέον μέσα του ότι έχει ωριμάσει η απόφαση να ξαναβάλει μπασκετικά παπούτσια και σορτσάκι και να δοκιμάσει να ξαναγίνει επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Τελικά, όμως, πού να τρέχει χειμωνιάτικα, το βάζει στη λίστα με τα «to do» για το 2011…

About nikolask11

Check Also

Μπασκετική Ανάσταση 2012

Το Age of Basketball παραδοσιακά στο πνεύμα των ημερών, βρίσκει πέντε λόγους για μπασκετική ανάσταση …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *