Δημοσιεύτηκε 1 Ιουλίου 2010
Ο Άρης θα ήθελε να συνέχιζε με τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο Μπλατ αρχικά ήθελε να συνεχίσει με τον Άρη, αλλά μεσολάβησαν αρκετά γεγονότα, με πιο σημαντικό ότι τον κάλεσε πίσω το…. mother ship.
Αρχικά, ο Άρης ανακοίνωσε στον Μπλατ ότι θα μείωνε το μπάτζετ κατά 500.000 από όσα είχαν συμφωνήσει (πριν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αυτά). Εκεί η σχεδόν συμφωνία των δύο πλευρών πλησίασε προς την ακύρωση, αλλά το επόμενο γεγονός απλά και μόνο ξεκαθάρισε το τοπίο. Ο Μπλατ δεν θα έλεγε «όχι» στη Μακάμπι οπουδήποτε κι αν ήταν.
Η Μακάμπι ήθελε να αλλάξει τον Γκέρσον (το συμβόλαιό του δεν έσπαγε, οπότε έγινε τεχνικός διευθυντής), βλέποντας κιόλας ότι η συγκυρία ήταν καλή για τον Μπλατ. Αρχικά, ήταν ανάμεσα σε Μπλατ και Ντρούκερ (βοηθός στη Μακάμπι από τα μισά της σεζόν 2008-09), ο Ντρούκερ είπε ότι ο Μπλατ ήταν πιο έτοιμος, η Μακάμπι ήθελε να τους βάλει μαζί με τον Ντρούκερ βοηθό, αλλά εκείνος προτιμούσε να πάει πρώτος προπονητής κάπου, ο Μπλατ συνέστησε στον Άρη τον Ντρούκερ, οπότε… έγινε μια ιδιόμορφη τράμπα.
Η Μακάμπι πήρε τον Μπλατ «από τον Άρη» και ο Άρης τον Ντρούκερ «από τη Μακάμπι», η οποία έβγαλε και ανακοίνωση ευχόμενη καλή επιτυχία στον Άρη με τον Ντρούκερ, ενώ… οι Ισραηλινοί όχι τυχαία (και όχι μόνοι τους) κατάφεραν κι έκαναν άνω κάτω το Μαρούσι, με τη λίστα τους για την Ευρωλίγκα πριν από λίγο καιρό.
Με τον Ντρούκερ και τη νέα διοίκηση των «7» ο Άρης ουσιαστικά αλλάζει σελίδα έστω και μικρή, αφού η ομάδα θα συνεχίσει να κινείται στα ίδια δεδομένα των τελευταίων χρόνων, ενώ και ορισμένα από τα πρόσωπα θα είναι ίδια (Δαμιανίδης).
Το μπάτζετ δεν πρόκειται να ανέβει (θα πέσει σε σχέση με τα τελευταία χρόνια), καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι και ο Άρης θα πρέπει να είναι προσεκτικός για να μην περάσει ξανά τα δεινά των πρόσφατων χρόνων.
Ο Ντρούκερ είναι καλός προπονητής (αν και δεν τον θεωρώ την καλύτερη λύση που θα μπορούσε ο Άρης να πετύχει) με σημαντικότερο χαρακτηριστικό του το γεγονός ότι είναι διψασμένος για επιτυχίες, καθώς ως τώρα δεν έχει καθιερωθεί στο υψηλότερο επίπεδο.
Ως πρώτος προπονητής έχει κατακτήσει το ULEB Cup (νυν Eurocup) με τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ το 2004, αλλά και το Eurocup Challenge με την Ουράλ Γκρέιτ ένα χρόνο αργότερα. Επίσης, έχει πάρει ένα πρωτάθλημα (2007) κι ένα Κύπελλο (2008) Βελγίου με την Οστάνδη.
Εκτός Ισραήλ (και πέρα από την Οστάνδη) έχει εργαστεί στην Ουράλ Γκρέιτ της Ρωσίας και τη Λιέτουβος Ρίτας της Λιθουανίας, από την οποία απολύθηκε στα μισά της σεζόν. Σίγουρα η απόλυση αυτή μοιάζει άσχημη στο βιογραφικό του, αλλά μιλάμε για τη Λιέτουβος, που μέχρι φέτος είχε ίσως την πιο τρελή διοίκηση στην Ευρώπη (φέτος πήρε τα πρωτεία η Ζαλγκίρις). Η Λιέτουβος εκείνη τη χρονιά απέλυσε 3 προπονητές, ο Ντρούκερ έφυγε γιατί… ήταν μαμάκιας και έπαιρνε τη μαμά του κάθε μέρα τηλέφωνο (κάτι που προφανώς… εκνεύρισε τη διοίκηση), όπως έγραψε η σκανδαλοθηρική εφημερίδα της περιοχής που ανήκει στην ομάδα (η ίδια που μετά χρησιμοποιήθηκε για να πείσει τον κόσμο ότι ο Σμάγκο Σάγκατιν δεν πήγαινε στις προπονήσεις της Λιέτουβος για να συναντά πόρνες σε ξενοδοχεία και ότι ο Τόμο Μάχοριτς είχε τρομερό πρόβλημα στην πλάτη που δεν του επέτρεπε να προπονεί, αλλά και ότι ήταν ασεβής προς τον πρόεδρο της Λιθουανίας, μην πηγαίνοντας στην εκδήλωση για τη βράβευση της ομάδας όταν εκείνη κέρδισε το ULEB Cup, εκδήλωση στην οποία ο Μάχοριτς είναι σαν τον… Μητσάρα σε όλες τις φωτογραφίες!).
Τέλος πάντων, από τέτοια ο Ντρούκερ είναι ασφαλής στον Άρη που λειτουργεί επαγγελματικά σε όλα του τα επίπεδα (τις περισσότερες φορές, θα έλεγαν οι άνθρωποι του Αμαρουσίου). Μεγάλο θετικό για την ομάδα το γεγονός ότι θα παίξει στην Ευρώπη. Έτσι, μπορεί και πιο εύκολα να κρατήσει παίκτες από το περασμένο ρόστερ, αλλά και πολύ πιο εύκολα να πείσει άλλους για να υπογράψουν. Το σχεδόν αναγκαστικό «πάσο» του Κολοσσού στην Ευρώπη ήταν «μάννα εξ ουρανού» για τον Άρη, που κινδύνευε να πάει πολλά χρόνια πίσω σε μια χρονιά χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.
Οι άνθρωποι της ομάδας θα πρέπει να δουν τα λάθη της φετινής σεζόν και να δουλέψουν… προς την αντίθετη κατεύθυνση του χρόνου. Η μείωση του συμβολαίου που πρόκειται να προταθεί σε πολλά από τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας είναι ξεκάθαρα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς πέρσι ο Άρης ξέφυγε σε υπερβολές και κακή διαχείριση, φτιάχνοντας μια ομάδα που δύσκολα θα μπορούσε να πάει καλά (όπως και δεν πήγε).