Μέτριο ήταν το ξεκίνημα των ελληνικών ομάδων στο Eurocup, αφού μόνο ο Άρης πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Ο «αυτοκράτορας» καθάρισε από νωρίς τον αγώνα του με την Άζοβμας στηριζόμενος σε έναν εκπληκτικό Άντονι Τάκερ. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ δεν άντεχε στην Ισπανία, παρά την απίστευτη παρουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου, ενώ ο Πανελλήνιος κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο στη Ιταλία και ηττήθηκε από την Καντού.
Όλα αυτά, στην πρεμιέρα του Άλεν Άιβερσον με τα χρώματα της Μπεσίκτας, πρεμιέρα που όμως χάλασε από τη Χέμοφαρμ, που κέρδισε μέσα στην Κωσταντινούπολη με 91-94. Ο Άιβερσον έπαιξε 24 λεπτά, ήταν εμφανώς ανέτοιμος (όπως άλλωστε είχε πει κι ο ίδιος), αλλά είχε 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ με 1/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 4/6 βολές.
Στο Αλεξάνδρειο ο Άρης έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του. Οι «κίτρινοι» ευτύχησαν να έχουν σε εκπληκτική μέρα τον Τάκερ και κέρδισαν αρκετά εύκολα την ουκρανική ομάδα. Ο Άρης επέβαλε το ρυθμό του από νωρίς, προηγήθηκε με 15-8 για να ανεβάσει τη διαφορά στους 14 πόντους στη συνέχεια, στο 33-19, με τους Σλούκα και Χρυσικόπουλο να «τρέχουν» την ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο. Η Άζοβμας εκμεταλλεύτηκε λάθη συγκέντρωσης του Άρη και έκανε σερί 0-10 για να πλησιάσει σε 33-29, όμως ουσιαστικά δεν απείλησε ποτέ.
Ο Άρης έκλεισε στο +8 το πρώτο μέρος και όταν είδε τους Ουκρανούς να πλησιάζουν πιο πολύ από ποτέ έκανε σερί 11-0 για το 55-44 που τελείωσε το ματς. Στη συνέχεια η διαφορά ανεβοκατέβαινε, δείγμα ενδεικτικό ότι ο Άρης ακόμα δεν έχει βρει τη σταθερότητα που θα μπορούσε, αλλά μπαίνοντας στο δίλεπτο ήταν στο +15 και όλα είχαν κριθεί.
Ο Άντονι Τάκερ είχε σε 33 λεπτά 28 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, αλάνθαστος, με 9/15 δίποντα, 1/1 τρίποντα και 7/10 βολές, όντα μακράν ο καλύτερος του γηπέδου. Αρκετά καλοί και οι άλλοι δύο ξένοι της ομάδας, Πιρς και Ντάνστον, πρόσφεραν σε πολλούς τομείς, ενώ ο Μπορόβνιακ ήταν μεστός και μπόρεσε με 8 σουτ εντός παιδιάς (και 6 βολές) να βάλει 17 πόντους.
Στη Μαδρίτη, ο ΠΑΟΚ μπήκε για να πάρει το ματς. Όμως, όσο καλή άμυνα κι αν είχε στο ξεκίνημα, δεν μπόρεσε να αντέξει αφού, πέραν του Λάζου, κανείς άλλος δεν έδειχνε να μπορεί να απειλήσει σε μόνιμη βάση. Ο Παπαδόπουλος κουβάλησε μόνος του τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του σε μια πόλη που τον έφερε πολύ πίσω (λόγω του Πλάθα) στην καριέρα του, δείχνοντας ξανά ότι φέτος επιστρέφει στις απίστευτες εμφανίσεις του παρελθόντος.
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο πρώτο δεκάλεπτο ενώ ένα 0-8 του ΠΑΟΚ στην αρχή της δεύτερης περιόδου τον έφερε μπροστά με 20-22 και 25-31 στη συνέχεια. Κάπου εκεί άρχισε να στραβώνει το πράγμα, καθώς η Εστουντιάντες εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι μόνη απειλή ήταν ο Παπαδόπουλος και με 10-0 πέρασε μπροστά με 37-33. Ο ΠΑΟΚ άντεξε ως το 47-45 και έμεινε κοντά ως το 57-52 του 30ου λεπτού, αλλά στην 4η περίοδο με τον Παπαδόπουλο να έχει κουραστεί και να μην μπορεί να σκοράρει με την ίδια συχνότητα, έμεινε πίσω με 64-55 και 73-65. Μπόρεσε να ακολουθεί στο σκορ, αλλά από απόσταση, χωρίς ουσιαστικά να απειλεί.
Η Εστουντιάντες είχε 24 ασίστ, σούταρε με 67% στα δίποντα και μπόρεσε να ελέγξει το ματς όσο περνούσε η ώρα.
Τζεσέφσκι, ΜακΓκράθ και Μάρσαλ ήταν καλοί από τον ΠΑΟΚ (ιδίως ο πρώτος που τελείωσε με 7/7 δίποντα), ενώ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος τα έκανε όλα (εκτός από ένα). Ο Παπαδόπουλος σε 36 λεπτά είχε 24 πόντους, 17 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 8 κερδισμένα φάουλ, σε μια εξωγήινη εμφάνιση, με 12/20 δίποντα. Αν έλειπαν και οι 0/8 βολές (εν μέρει απόρροια της κούρασης) τότε θα είχε κάνει τον τέλειο αγώνα.
Για 25 λεπτά ο Πανελλήνιος φαινόταν ότι θα έφευγε από την Ιταλία με το διπλό. Για 24 λεπτά άντεχε, παρά το κάκιστο ξεκίνημα και το 18-4 για την Καντού. Πέρασε μπροστά με 26-29, πήγε στο ημίχρονο με 34-33 και έφτασε στο 25ο λεπτό να προηγείται με 39-45. Κάπου εκεί, όμως, παρέδωσε πνεύμα και το ματς έφυγε πολύ εύκολα από τα χέρια του.
Η άμυνα της Καντού τον ανάγκασε σε 15 λάθη, 3/15 από το τρίποντο και μόλις 6 ασίστ (16 οι Ιταλοί) και το ματς μοιραία κάποια στιγμή «έγειρε». Ένα 14-2 της Καντού την έφερε στο 66-50 και ο Πανελλήνιος δεν είχε καθόλου δυνάμεις και κουράγιο να αντιδράσεις τα εναπομείναντα 4 λεπτά. Το χειρότερο της ήττας ήταν το -15 απέναντι σε μια ομάδα με την οποία θα παλέψει για την πρόκριση, -15 που προήλθε από την απόλυτη κατάρρευση των «Ολυμπιονικών» στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.
Για την Καντού σκόραραν όλοι όσοι έπαιξαν, ενώ ο Πανελλήνιος είχε σαφές επιθετικό πρόβλημα (φαίνεται και από τους 57 πόντους), με μόνο τον Σάμο Ούντριχ να καταφέρνει να απειλεί στην επίθεση μόνιμα. Κανείς άλλος δεν πέρασε τους 8 πόντους, ενώ τα 3/15 τρίποντα και τα 16/37 δίποντα σημαίνουν ότι ο Πανελλήνιος σούταρε με 36,5% εντός παιδιάς και με τέτοιο ποσοστό σπάνια έχεις ελπίδες σε εκτός έδρας ματς.