Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2009
Πολλά σήμαινε η νίκη της ΤΣΣΚΑ με 24 πόντους επί της Σιένα, αλλά με τίποτα δεν μπορεί να αναιρέσει τους 18 πόντους με τους οποίους είχαν χάσει οι Ρώσοι στην Ιταλία. Αν προσπαθήσουμε να διαβάσουμε το ματς, θα δούμε εύκολα ότι η Σιένα ήταν «σκασμένη». Πολλές ομάδες έπαιξαν Κύπελλο αυτή την εβδομάδα, λίγες έπαιξαν 3 ματς σε 3 μέρες (στα final-8 Ιταλίας και Ισπανίας), από όλες η Σιένα είχε το πιο δύσκολο έργο. Και οι Ιταλοί φαίνονταν απίστευτα κουρασμένοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκαναν πολλά λάθη (μόλις 7 σε τέτοιο ματς), αλλά δεν είχαν κουράγιο να πηδήξουν στα ριμπάουντ (12 λιγότερα), δεν μπορούσαν να παίξουν επιθετική άμυνα (μόλις 3 κλεψίματα), ήταν άστοχοι (45% στα δίποντα) και γενικώς ήταν εμφανές κατά διαστήματα ότι… δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους. Πάντως άξιζε τον κόπο, αφού πήραν το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας τους (και μιλάμε για 138 χρόνια ιστορίας), κερδίζοντας ένα δύσκολο ματς και άλλα 2 σκληρά ντέρμπι σε 3 μέρες. Βέβαια, αυτή η εικόνα της Σιένας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να νομίσει ότι αυτή την ομάδα θα βρει απέναντί του στα πλέι οφς.
Για τον ίδιο όμιλο, πολλά σήμαινε το διπλό της Τσιμπόνα στην Τουρκία, αλλά τίποτα δεν θα κάνουν οι δύο ομάδες πλέον. Κατάφεραν, εν ολίγοις, να αλληλοεξουδετερωθούν. Γιατί το λέω αυτό; Η Τσιμπόνα έχει κερδίσει τη Σιένα, αλλά την έχει μέσα στην Ιταλία και οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες. Ακόμη και τη διαφορά να κρατήσει, θα πρέπει να κερδίσει μετά στην Κροατία την ΤΣΣΚΑ και η Σιένα να χάσει από την αδιάφορη τότε Φενέρ. Η δε Φενέρ, θα πρέπει να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ στη Ρωσία και τη Σιένα στην έδρα της, αφού αν η Σιένα χάσει από την Τσιμπόνα, αυτομάτως η Φενέρ μένει εκτός, ενώ αν κερδίσουν οι Ιταλοί, οι Τούρκοι θέλουν δύο νίκες (και 2 ήττες της Τσιμπόνα). Άρα, αμφότερες μάλλον αποχαιρετούν από τώρα ουσιαστικά και τυπικά την επόμενη εβδομάδα (όταν η Σιένα πάρει και τη διαφορά από την Τσιμπόνα).
Πολλά… με λίγα ήταν η νίκη της Ταού στην Ιταλία, αλλά με τίποτα δεν επιτρεπόταν να γίνει αυτό. Οι Βάσκοι ήταν παραδόξως φρέσκοι μετά το δικό τους final-8, αλλά και η Αρμάνι έκανε το χειρότερό της φετινό παιχνίδι στην Ιταλία. Όσο καλή ομάδα κι αν είναι η Ταού, δεν γίνεται να έχει… 107.5 πόντους μέσο όρο στα δυο ματς με την Αρμάνι, στα οποία έκανε τις δύο καλύτερες φετινές της εμφανίσεις στην επίθεση. Μπορεί να είναι η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, αλλά… όλα έχουν ένα μέτρο. Τρως 108 στο πρώτο ματς και εμφανίζεσαι σαφώς βελτιωμένος στο δεύτερο… δεχόμενος μόλις… 107. Μάλλον συμβαίνει αυτό που λέει ο BEN, απλώς κάποιες ομάδες δεν «έχουν» κάποιες άλλες με τίποτα. Με νίκη επί της Προκόμ και νίκη στο ΣΕΦ με 3 πόντους επί της Αρμάνι, ο Ολυμπιακός θα ξέρει ότι προκρίθηκε και στη Βιτόρια θα ψάξει την πρώτη θέση (εκτός αν ο Πλάθα… κρατήσει πρώτη τη Ρεάλ – BEN: “Δεν υπάρχει περίπτωση”).
Πολλά σημαίνει η νίκη της Παρτιζάν στην Ισπανία και τίποτα δεν πρόκειται πια να κρατήσει τους Σέρβους εκτός πλέι οφς. Αν μάλιστα ο Παναθηναϊκός κερδίσει στη Ρώμη, τότε θα περάσουν από την 4η αγωνιστική! Απίστευτο και όμως αληθινό. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν ελέγχεις απόλυτα τα ριμπάουντ και όταν παίζεις τόσο σωστά όσο η Παρτιζάν. Βέβαια, η Μάλαγα επίσης ήταν κουρασμένη (ο Χάισλιπ δεν είχε καν ανάσες στο ματς) από το final-8 που και αυτή έφτασε στα 3 ματς, αλλά μόλις… αποκλείστηκε. Γιατί οι Ισπανοί αποκλείστηκαν. Έχουν 1-3 και η Παρτιζάν 3-1. Σε τριπλή ισοβαθμία με Παρτιζάν και Ρόμα είναι 4οι, αφού η Παρτιζάν θα έχει 2 νίκες με αυτούς και 1-1 με Ρόμα, ενώ η Ρόμα 1-1 με Παρτιζάν και 1-1 με αυτούς, άρα συνολικά 3-1 η Παρτιζάν, 2-2 η Ρόμα και 1-3 αυτοί. Για διπλή ισοβαθμία δεν το συζητάμε, καθώς είναι κάτω από την Παρτιζάν οπωσδήποτε. Άρα, αντίο Ευρώπη.