Δημοσιεύτηκε στις 4 Απριλίου 2009
Ήδη οι κοπέλες των Χιτ είναι 3 συνεχόμενες χρονιές πρωταθλήτριες (2006, 2007, 2008) και όλοι ήξεραν από την αρχή της σεζόν ότι πολύ μα πάρα πολύ δύσκολα θα κατάφερνε καμία ομάδα να τις απειλήσει. Επειδή εδώ μιλάμε με αποδείξεις, σας έχουμε μια φωτογραφία από κάθε χρόνο για τις πρωταθλήτριες, που ξεκίνησαν με φωτογράφιση μαγιό την πρώτη χρονιά, συνέχισαν με την πλέον γνωστή φωτογραφία στην ιστορία των dancing brackets το 2007, έφτασαν στο… θρι-πιτ πέρσι και φέτος είναι μια ανάσα από τον 4ο συνεχόμενο τίτλο τους, κάτι που μόνο οι… Σέλτικς έχουν καταφέρει στην ιστορία του NBA.
Μεγάλη τιμή για το Μαϊάμι… Βέβαια, την ίδια ώρα οι Χιτ ακολουθούν αντίθετη πορεία. Από τον τίτλο του 2006, στον αποκλεισμό στον 1ο γύρο των πλέι οφ το 2007, στο χειρότερο σε όλη τη λίγκα 15-67 το 2008 και στο 39-36 ως τώρα φέτος (6οι στην Ανατολή). Μπορεί η ομάδα μπάσκετ να έφτασε από την κορυφή στον πάτο σε 2 χρόνια, αλλά οι κοπέλες του Μαϊάμι μάλλον σε αυτό το διάστημα εδραίωσαν τη φήμη τους ως απόλυτες τσιρλίντερ στο NBA και το… καλύτερο που μπορεί να δει κανείς σε εντός έδρας αγώνα των Χιτ.Από τις τσιρλίντερ περνάω στον ΛεΜπρον Τζέιμς, χωρίς να θέλω να υποδηλώσω με τη σύνδεση ότι ο ΛεΜπρον είναι… χορεύτρια (πού είσαι Ντεσόν να δεις τι γράφω…). Θα αναφέρω απλώς το σάιτ που δημιούργησαν οι Καβαλίερς μόνο και μόνο για την υποψηφιότητα του Τζέιμς για το MVP. Η λογική (και όχι μόνο αυτή) λέει ότι ο Τζέιμς πρέπει να πάρει το MVP της κανονικής περιόδου. Κάνει απίστευτη χρονιά και όσες ενστάσεις υπάρχουν από μέρους μου για τα στοιχεία που λείπουν ακόμη από το παιχνίδι του δεν έχουν καμία σχέση με το πού έχει οδηγήσει τους Καβαλίερς και με το γεγονός ότι είναι ασταμάτητος. Εξωφρενική χρονιά κάνει και ο Ντουέιν Ουέιντ, αλλά αν με ρωτάτε, άλλο 39-36 κι άλλο 61-14. Και αυτό μετράει. Τουλάχιστον σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου…
Στο θέμα μας λοιπόν. Οι Καβαλίερς έφτιαξαν το lebronisreallyreallyreallyreallyreallyreallygood.com, ένα απλό σάιτ που έχει στατιστικά, φωτογραφίες βίντεο, στοιχεία και χίλια δυο άλλα πράγματα για τη φετινή
χρονιά του Τζέιμς. Προτρέπω όλους τους φίλους του μπάσκετ να μπουν για να δουν πόσο έξυπνα εκμεταλλεύονται οι Αμερικάνοι το προϊόν που έχουν και πόσο το προωθούν μέχρι πέρα από τα όριά του. Πολύ έξυπνη κίνηση, πολύ καλή και ωραία εκτελεσμένη. Μιας και ο λόγος στον ΛεΜπρον, το 28.3, 7.7, 7.3 που έχει φέτος σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ έχει ωθήσει πολλούς αναλυτές να συζητάνε το ενδεχόμενο ο Τζέιμς να γίνει ο 2ος παίκτης στην ιστορία του μπάσκετ που τελειώνει σεζόν με triple-double. Ο ένας και μόνος, Όσκαρ Ρόμπερτσον, λέει ότι ο Τζέιμς έχει τύχη να το καταφέρει, αλλά το πιο δύσκολο θα είναι τα ριμπάουντ, καθώς δεν είναι μόνιμα κάτω από το καλάθι. Ο ίδιος ο ΛεΜπρον, όταν ρωτήθηκε, είπε ότι τα ρεκόρ είναι μεν για να σπάνε, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι αυτό μάλλον δεν θα σπάσει. Προς τιμήν του αναγνώρισε τον Όσκαρ ως αυτό που είναι: ένας θεός του μπάσκετ. Ποτέ δεν βλάπτει λίγος σεβασμός στους καλύτερους όλων των εποχών και ο Τζέιμς έδειξε ότι τον έχει.Ξεπερνάω και τον ΛεΜπρον και πηγαίνω στο «κακό παιδί» που ξέμεινε σε μια ομάδα
με… καλά παιδιά. Ο Άλεν Άιβερσον θα χάσει την υπόλοιπη κανονική περίοδο (ίσως και τα πλέι οφς) και του χρόνου θα ψάχνει ομάδα. Η μετεγγραφή του στο Ντιτρόιτ από την αρχή φαινόταν ότι δεν θα πιάσει, ο Κάρι και ο Άιβερσον ήταν σχεδόν προφανές ότι δεν θα μπορούσαν να συνεργαστούν για τον τίτλο. Ήρθαν και οι τραυματισμοί, κακά τα ψέματα ο Άιβερσον δεν είναι και… εύκολος άνθρωπος, δήλωσε ότι «εγώ παίζω μόνο βασικός, αν έρχομαι από τον πάγκο σταματάω το μπάσκετ» και η σχέση θα λάβει τέλος το καλοκαίρι. Ποιος μπορεί να έχει τον Άιβερσον βασικό όμως του χρόνου; Από ομάδες τίτλου δεν ξέρω, ίσως οι Μάβερικς αν έδιωχναν τον Τέρι για να κυνηγήσουν για μία χρονιά την κούπα με Σακίλ και Άιβερσον δίπλα σε Κιντ και Νοβίτσκι. Και μετά να αποσυρθούν όλοι μαζί εκτός από τον Γερμανό… που θα μείνει πάλι μόνος.Από τις υπόλοιπες… δεν ξέρω, ελάχιστες ομάδες. Όμως δεν μπορεί κάποιος παρά να αντιμετωπίσει τον Άιβερσον με σεβασμό όταν λέει ότι θα παίζει μπάσκετ μόνο όσο ξεκινάει βασικός και είναι η πρώτη επιλογή της ομάδας του. Χρειάζεται μεγάλες ποσότητες μπασκετικού εγωισμού και αυτοπεποίθησης για να το πεις αυτό ή για να το ακολουθήσεις και στην πράξη.