Μπασκετικό κουίζ γνώσεων. Πόσο καλά θυμάσαι πρόσωπα και ημέρες της Α1; Αν πάμε σε εθνικές διοργανώσεις ή στο NBA; Υψηλός βαθμός δυσκολίας, υψηλό και το κίνητρο για την… επιβεβαίωση του εγωισμού σου στο τέλος! Πάμε:
Blog List Layout
Η live μετάδοση του final-four Κυπέλλου Γυναικών
Το final four του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών ξεκινά το Σάββατο στην Κω και η ΕΟΚ έδωσε λύση στο θέμα της μετάδοσης των αγώνων, για τους οποίους δεν υπήρχε λύση μέχρι τελευταία στιγμή. Η ΔΤ έχει τα δικαιώματα, αλλά εκείνη την ώρα επιλέχθηκε να δείχνει το final four Κυπέλλου αντρών στο βόλεϊ, οπότε το γυναικείο μπάσκετ έμοιαζε ότι θα μείνει ξανά στα αζήτητα, μιας και η ΔΤ αρνιόταν πεισματικά να παραχωρήσει τη μετάδοση των αγώνων σε όσους είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Read More »
Πρόκριση για την εθνική γυναικών!
Τη συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ του 2015 κέρδισε η εθνική Ελλάδας των γυναικών, μέσω των προκριματικών που ολοκληρώθηκαν την Τρίτη. Οι κοπέλες του Τζώρτζη Δικαιουλάκου ολοκλήρωσαν απέναντι στην Πολωνία τους αγώνες τους στα προκριματικά, μέσω των οποίων έγιναν η πρώτη ομάδα που κερδίζει τη συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ του 2015.
Μαγικό φινάλε στον τελικό από Ποντέξτερ-Λιτλ!
Ο τελικός Κυπέλλου Τουρκίας γυναικών έμοιαζε σε πολλά με τον περσινό αντίστοιχο. Οι ομάδες ήταν οι ίδιες, Γαλατασαράι και Φενέρμπαχτσε, η έκβαση ήταν η ίδια, η Γαλατά κράτησε το στέμμα της, το αποτέλεσμα σχεδόν το ίδιο, 74-72 φέτος, 76-72 πέρσι, αλλά το θέαμα στο φινάλε ήταν μοναδικό. Κάπι Ποντέξτερ και Σάντσο Λιτλ έγραψαν ένα μαγικό φινάλε στα τελευταία 6 δευτερόλεπτα, σε έναν καυτό τελικό (με παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων, που δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα).
Στα ημιτελικά το μπάσκετ με αμαξίδιο
Μπορεί στη χώρα μας να μην παίρνει σχεδόν καθόλου δημοσιότητα, αφού η αθλητική παιδεία των Ελλήνων είναι εξαιρετικά περιορισμένη (φάνηκε αυτό και από την προσέλευση θεατών στους δικούς μας Παραολυμπιακούς σε σχέση με αυτούς του Λονδίνου), αλλά το μπάσκετ με αμαξίδιο έχει σημαντική θέση στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων. Βρίσκεται εκεί από το 1960, δηλαδή από την πρώτη διοργάνωση (των γυναικών μπήκε στο πρόγραμμα το 1968) και εξακολουθεί να προσφέρει συγκινήσεις. Όμως, τι είναι το μπάσκετ με αμαξίδιο; Ποιοι οι κανονισμοί του; Ποιες οι ιδιαιτερότητες και σε ποια φάση βρίσκεται το Παραολυμπιακό τουρνουά;
Κι όμως… ο Γκασόλ είναι Ισπανός!
Παρά τις… απρόσμενα πολλές ομολογουμένως αντίθετες απόψεις, το Age of Basketball είναι εδώ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ναι, ο Παού Γκασόλ είναι Ισπανός. Απορείτε; Αρκούν δύο λεπτά για να διαβάσετε τι γραφόταν στο Twitter κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, για να σας πείσουν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο τελικά. Κι εντάξει, ο Σερτζ Ιμπάκα να δεχτούμε ότι μπέρδεψε τον μπασκετόκοσμο (αν και Αμερικανός δεν ήταν ούτως ή άλλως), ο Γκασόλ από πού κι ως πού;
Τα νευράκια του Ιμπάκα και ο Μίροτιτς…
Αμέσως μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Σέρτζ Ιμπάκα ήταν ο μόνος στο ισπανικό ρόστερ που έδειχνε λες και του… σκότωσαν τη μάνα στο Λονδίνο, όχι λες και μόλις είχε πάρει ασημένιο μετάλλιο. Ο λόγος δεν ήταν η ήττα από τους Αμερικανούς (εντάξει και ο Παού έχυσε ένα δάκρυ αυτή τη φορά), αλλά το γεγονός ότι δεν έπαιζε όσο ήθελε και δεν είχε την αντιμετώπιση που περίμενε. Έτσι, μετά το τέλος των Αγώνων κάποιος από το… στενό του περιβάλλον (όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις) δήλωσε δημόσια ότι ο Ιμπάκα δεν θα ξαναπαίξει για την Ισπανία αν δεν τον σεβαστούν. Τώρα φαίνεται να του πέρασαν τα νεύρα…
Επειδή μπορεί… σε ώρα αιχμής
Δε γνωρίζω πόσοι αντιλήφθηκαν, και κυρίως στην πλήρη έκτασή του, το σταθμό που αποτέλεσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου για ένα ιδίως θέμα. Για εμένα, ανάμεσα σε πολλά ενδιαφέροντα αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα, ο Όσκαρ Πιστόριους είναι το πρόσωπο, όχι μόνο των Αγώνων αλλά και, της χρονιάς.
Οι Παρα-Ολυμπιακοί είναι Αγώνες!
Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν στις 29 Αυγούστου και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος σε άρθρο του στο Age of Basketball οραματίζεται το πώς θα έπρεπε να είναι η προβολή των Αγώνων, μιλάει για την αθλητική σημασία του γεγονότος και υπενθυμίζει σε όσους το ξεχνούν ότι οι Παραολυμπιακοί είναι Αγώνες και ότι θα πρέπει να μιλάμε για αθλητές και επιδόσεις και όχι για ανθρώπους με αναπηρία:
Αποχαιρετώντας το Λονδίνο…
Το Age of Basketball λέει «αντίο» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κρατώντας κάποιες από τις στιγμές που μας συγκίνησαν, μας έκαναν να γελάσουμε ή να ενθουσιαστούμε. Ένα ημερολόγιο που (προφανώς δεν είναι εξαντλητικό αλλά) ξεφεύγει από τα μπασκετικά όρια αναζητώντας ξεχωριστές στιγμές σε όλα τα αθλήματα. Είπαμε, Ολυμπιακοί Αγώνες είναι αυτοί, τους αξίζει…