Το πρώτο ηλεκτρονικό μπασκετικό περιοδικό με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κατηγορίες και όμιλοι Β Φάσης

PDFΕκτύπωσηE-mail

"ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ" - 2016-17


Share


 

Μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της λίγκας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2/12 αποφασίστηκε η λίγκα να χωριστεί σε 4 κατηγορίες για τη Β Φάση και τη συνέχειά της ως το τέλος: στις υπάρχουσες 3 κατηγορίες (Α1, Challenge League, Championship) και στην νέα Dynamic League, που βρίσκεται ανάμεσα στο Α1 και το Challenge League και αποτελείται από 3ους και 4ους της Α Φάσης.


Μετά από ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης να μη γίνει εκ νέου κλήρωση όλων των ομίλων όλων των ομάδων, έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές στους ομίλους του Α1 και του Challenge League, με τη μετακίνηση μίας ομάδας σε κάθε λίγκα από έναν όμιλο σε άλλον, ώστε να μπορέσει να βγει ομαλά το διάγραμμα των αγωνιστικών. Συγκεκριμένα, μετά από κλήρωση, μετακινήθηκαν οι Ρούκουνες από τον Β όμιλο του Α1 στον Γ όμιλο, και οι Pigs από τον Α όμιλο του Challenge League στον Γ όμιλο. Η Β φάση της λίγκας ξεκινά στις 9/12 και για τις 4 κατηγορίες.

Το σύστημα σε Α1 και Challenge League παραμένει το ίδιο με τις 5 πρώτες κάθε ομίλου και τον καλύτερο 6ο των ομίλων να προκρίνονται στους 16 των πλέι οφς. Το σύστημα του Championship έχει ως εξής: οι 16 καλύτερες ομάδες της κατηγορίας προκρίνονται στα πλέι οφς και αγωνίζονται χιαστί. Το σύστημα της Dynamic League έχει ως εξής: οι 4 πρώτοι της κατηγορίας προκρίνονται απευθείας στους "8" και οι 5-12 αγωνίζονται σε έξτρα γύρο για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Αναλυτικά οι κατηγορίες και οι όμιλοι:

blog comments powered by Disqus

Share