ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ
Με 3.4 δευτερόλεπτα και το σκορ στο 64-64, η Τουρκία έχει επαναφορά από το κέντρο. Στην επαναφορά πηγαίνει ο Τουντσερί. Ο Αρσλάν ξεμαρκάρεται από σκριν του Ερντέν και παίρνει την μπάλα δύο βήματα πριν το κέντρο. Αμέσως μετά την πάσα ο Τουντσερί κόβει προς το καλάθι στο 100% της ταχύτητας. Ο Αρσλάν, χωρίς ντρίμπλα, πετάει την πάσα μπροστά στην κίνηση του Τουντσερί, ο οποίος, με μία ντρίμπλα, κάνει ντράιβ ολοκληρώνοντας με λέι-απ από τα δύο μέτρα.
Εκ των πραγμάτων, ο τελευταίος παίκτης στον οποίο μπορεί να εστιάσει η άμυνα είναι αυτός που κάνει την επαναφορά, ιδίως εφόσον υπάρχουν στο παρκέ οι Τούρκογλου και Ιλιασόβα. Ο Τούρκογλου και ο Ιλιασόβα κάνουν κίνηση προς το τρίποντο και κρατούν τους αμυντικούς τους κοντά τους, ώστε ο χώρος να μείνει ελεύθερος για το ντράιβ του Τουντσερί, ο οποίος έχει κοντά του μόνο τον προσωπικό του αμυντικό, που είναι ο Πέροβιτς. Ο Ίβκοβιτς έχει βάλει, λογικά, ψηλό παίκτη να μαρκάρει την επαναφορά και για να μειώσει την ορατότητα στην πάσα και για να έχει πιο γρήγορους αμυνόμενους για τους αντιπάλους που βρίσκονται μέσα στο παρκέ (μία ακόμη απόδειξη ότι ο Τουντσερί είναι η 5η λύση στο μυαλό της Σερβίας). Ο Τουντσερί περνά
στο σπριντ τον βραδυκίνητο Πέροβιτς και φτάνει σε ουσιαστικά ξεμαρκάριστο λέι-απ, την ώρα που οι υπόλοιποι τρεις μπαίνουν στη ρακέτα για φόλοου.ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Με 9.7 δευτερόλεπτα και το σκορ στο 67-69 υπέρ της Σλοβενίας, η Τουρκία έχει επαναφορά από το κέντρο, με τον Ατσούρ. Ο Αρσλάν παίρνει την μπάλα πριν το κέντρο και ξεκινάει διείσδυση. Ο Ιλιασόβα ανεβαίνει για σκριν και ρολάρει για τρίποντο, ώστε να σκεφτεί ο αμυντικός του ότι θα πάρει πάσα για το τελευταίο σουτ. Τούρκογλου και Ονάν παίρνουν θέσεις στη γραμμή του τριπόντου, δεξιά και αριστερά, ενώ ο Ατσούρ τρέχει κατευθείαν στη γωνία. Ο Νάχμπαρ που τον μαρκάρει βλέποντας τον Αρσλάν να περνά από Λάκοβιτς και Σλόκαρ κλείνει για να ταπώσει το λέι-απ. Ο Αρσλάν περνά δίπλα από τον Ιλιασόβα, με τον Λάκοβιτς και τον Σλόκαρ να φοβούνται το τρίποντο και να χάνουν τον Τούρκο πλέι-μέικερ, και μετά περνά την μπάλα στη γωνία στον Ατσούρ χωρίς καν να κοιτάξει το ενδεχόμενο σουτ ή λέι-απ δικό του (δείγμα της σαφούς εντολής να πάρει το σουτ ο Ατσούρ, ξανά ο υπεράνω υποψίας παίκτης που κάνει την επαναφορά και κινείται ουσιαστικά εκτός γηπέδου μέχρι τη γωνία).
Στην πεντάδα υπάρχουν οι τρεις που είχαν σκοράρει τρίποντο στον αγώνα (Τούρκογλου, Ιλιασόβα, Ονάν), ο πλέι-μέικερ που έχει την μπάλα και ο Ατσούρ που από το σύστημα του Τάνιεβιτς μένει ξεμαρκάριστος, για να μάθουμε μετά και όσοι δεν ξέραμε ότι είναι ο δεύτερος καλύτερος στα τρίποντα στην ιστορία του North Carolina State (Wolfpack). Ο Ιλιασόβα μένει στο τρίποντο μέχρι να δει ότι ο Αρσλάν πέρασε μόνος στη ρακέτα, ο Ονάν που ανεβαίνει στην κορυφή και ο Τούρκογλου που στέκεται στα 8 μέτρα αποτελούν τις εναλλακτικές επιλογές.
ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ
Ο Αρσλάν περνά το κέντρο στα 13 δευτερόλεπτα, με το σκορ στο 63-65 υπέρ της Ελλάδας. Τουντσερί, Ονάν και Τούρκογλου στέκονται στις δύο γωνίες για να καθαρίσουν τελείως το χώρο από το τρίποντο και μέσα, από τους αμυντικούς. Ο Ιλιασόβα περιμένει στην κορυφή για να κάνει σκριν στον Αρσλάν. Η πιο συχνή εντολή όλων των προπονητών στα τελευταία δευτερόλεπτα είναι αλλαγές σε όλα τα σκριν. Ο Σπανούλης και ο Φώτσης βλέποντας το σκριν Αρσλάν-Ιλιασόβα αλλάζουν παίκτες και μένει ο Τούρκος πλέι-μέικερ με τον Φώτση και ο Ιλιασόβα ρολάρει στη ρακέτα με τον Σπανούλη. Η Τουρκία έχει δύο επιλογές: ή να περάσει ο Αρσλάν τον πιο αργό Φώτση και να πάει σε διείσδυση ή να πασάρει στον Ιλιασόβα που ποστάρει μες στη ρακέτα και μαρκάρεται από τον Σπανούλη.
Το ότι ο Τάνιεβιτς έχει μιλήσει για δύο εναλλακτικές φαίνεται από την κίνηση του Αρσλάν: κίνηση προς τα μέσα, λίγα βήματα προς τα έξω και μια ματιά στον Ιλιασόβα, για να ξαναμπεί προς τα μέσα ώστε να χάσει εντελώς το ντράιβ του ο Φώτσης. Ο Αρσλάν έχει σαφή εντολή να μπει από τα αριστερά, κάτι που φαίνεται από την κίνηση του Ιλιασόβα να φέρει τον Σπανούλη στην πλάτη του στη δεξιά πλευρά της ρακέτας. Το λογικό και αναμενόμενο είναι ο πλέι-μέικερ να διεισδύσει από την πλευρά που υπάρχει ένας αμυντικός (Ζήσης με Τουντσερί), που όμως, στην προκειμένη, είναι ο καλύτερος της πεντάδας της Ελλάδας. Επομένως, ο Τάνιεβιτς απομονώνει τον Ζήση δεξιά, έχοντας στο τρίποντο Φώτση και Πρίντεζη, που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη γρήγορη κίνηση του Αρσλάν. Πρίντεζης και Περπέρογλου προσέχουν ώστε να μην αφήσουν ξεμαρκάριστο τον προσωπικό τους παίκτη, αλλά η διαφορά αμυντικής παιδείας (από τον Ζήση εν προκειμένω) φαίνεται από τη στάση του σώματός του (πώς θα κάνεις γρήγορη κίνηση για να κλείσεις χωρίς λυγισμένα γόνατα;).