Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή μας προσφέρει απίστευτες συγκινήσεις. Έχουμε ισοβαθμία στην κορυφή, ισοβαθμία στις θέσεις 3-4, ισοβαθμία 5 ομάδων αμέσως μετά με τις τρεις τελευταίες θέσεις της να είναι καταδικαστικές και τετραπλή ισοβαθμία πάνω από τον ουραγό Ηλυσιακό, που όμως θα έχει πλεονέκτημα με ορισμένες από τις… από πάνω του ομάδες. Τέσσερις ισοβαθμίες που απασχολούν 13 από τις 14 ομάδες της λίγκας μετά από 11 αγωνιστικές αποδεικνύουν ότι βλέπουμε το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.
Στην Καβάλα το ματς κρίθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο και η Καβάλα πήρε τη νίκη, με σημαντική μάλιστα διαφορά, καθώς οι 10 πόντοι είναι στο (ψυχολογικό) διψήφιο όριο, ενώ είναι και μια διαφορά που δεν ανατρέπεται εύκολα στο δεύτερο ματς. Η Καβάλα πήρε τα ριμπάουντ ήταν οριακά καλύτερη σε λάθη και ασίστ, εκμεταλλεύτηκε πολύ περισσότερο τις βολές που κέρδισε, ενώ είχε και πιο ορθολογικές επιθέσεις, σουτάροντας περισσότερο και έχοντας καλύτερη ευστοχία από κοντινή απόσταση.
Τα Τρίκαλα έχασαν το ματς στο τελευταίο δίλεπτο της τρίτης και στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου. Τότε, έχασαν τη συχνή επαφή με το καλάθι και παράλληλα έμοιαζαν να αποσυντονίστηκαν στην άμυνα με αποτέλεσμα η Καβάλα να σκοράρει πολύ πιο εύκολα απ’ ότι στο υπόλοιπο ματς. Χαρακτηριστικό είναι ότι το σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 27-22, μακράν μεγαλύτερο από τις προηγούμενες, όπου δεν ξεπεράσαμε το 22-17 της πρώτης. Πολλές φορές αυτή η διαφορά στους πόντους προέρχεται από τις βολές που στα ντέρμπι έρχονται κατά κόρον συνήθως στο τέλος. Όμως, στο εν λόγω παιχνίδι είχαμε 11 βολές στην πρώτη περίοδο και 12 στην τελευταία (και για τις δύο ομάδες).
Η Καβάλα δεν μπορεί να πει κανείς ότι ρέφαρε την εντός έδρας ήττα από τον Ηλυσιακό, αλλά τουλάχιστον δεν έχασε άλλο πολύτιμο έδαφος και προστάτευσε την έδρα της. Αυτό που κάνει εντύπωση για τη μάχη στην ουρά, είναι ότι από την αρχή του χρόνου οι ομάδες προσπαθούν να βελτιωθούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Κόλινς, Παλάσιο (πλέον έχουμε και Παλάσιο στην Α1), Κάρτερ, Μπέντον, Ντ. Γκριν, Σπανός, Κόμματος, και άλλοι έχουν έρθει για να αλλάξουν τη μοίρα των ομάδων της ουράς.
Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με τον Κολοσσό, που, από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να ελέγξει το ρυθμό και να παρασύρει τον Ολυμπιακό σε αργό τέμπο, ήταν καταδικασμένος.
Ο Γιαννάκης έβαλε και τους δώδεκα παίκτες του, με τον Βούισιτς να παίζει λιγότερο (8 λεπτά), τον Τσίλντρες περισσότερο (26 λεπτά) και όλους τους άλλους να κυμαίνονται από 11 μέχρι 24. Ο μόνος που δεν σκόραρε ήταν ο Παπανικολάου, που πήρε 4 σουτ, αλλά έμοιαζε λίγο εκτός φόρμας, αφού είχε αρκετές ημέρες να παίξει ουσιαστικά. Αρκετά καλός ο Σχορτσανίτης, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης έχει ρόλο στην ομάδα όπως φαίνεται από τα τελευταία παιχνίδια και ξεκάθαρα υπολογίζεται στο ροτέισον.
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε ριμπάουντ, ασίστ, λάθη, κλεψίματα, ενώ ένα ιδιαίτερο στατιστικό ήταν και οι 9 τάπες των παικτών του. Εννιά τάπες είναι πολλές για αγώνα Α1 και σπάνια βλέπουμε τόσες. Ο Κολοσσός δεν έδειξε ότι πίστεψε ποτέ ότι μπορεί να παλέψει τον αγώνα και ούτε είχε ιδιαίτερη διάθεση να χαλάσει το ρυθμό του, αφού είδε ότι δεν του βγήκε η αρχή.
Οι διαιτητές τα έκαναν θάλασσα σε αγώνα που έμοιαζε με φιλικός, η αποβολή του Παπαλουκά πρέπει να γραφτεί στην ιστορία των βλακωδών αποφάσεων (και σε περίοπτη θέση), αλλά αυτό που είπε ο Γιαννάκης, ότι θα πρέπει οι παίκτες του να μην εκνευρίζονται και να παίζουν ήρεμα το παιχνίδι τους ακόμη κι όταν διαφωνούν με τους διαιτητές, είναι πολύ σωστό και αναγκαίο για μια ομάδα τέτοιου επιπέδου.
Στον Άγιο Θωμά, το Μαρούσι με το μυαλό στη Μακάμπι, μπόρεσε και κέρδισε με άνεση τον ΓΣ «Ολύμπια», από τη στιγμή… που σοβαρεύτηκε. Με σερί 6-0 και 9-0 το ένα μετά το άλλο, το Μαρούσι πήρε διψήφια διαφορά στη δεύτερη περίοδο, ενώ το 17-5 στην τρίτη περίοδο εκτόξευσε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και έκρινε οριστικά τον αγώνα. Ενόψει του ματς με τη Μακάμπι κανείς δεν ξεπέρασε τα 30 λεπτά του Λούκας, με αποτέλεσμα και να γίνει ροτέισον, αλλά και να μην βγουν εκτός ρυθμού οι βασικοί.
Η Ολύμπια, απ’ την άλλη, δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω ότι είναι ομάδα διπρόσωπη. Μοιάζει να έχει τσεκάρει συγκεκριμένα ματς τα οποία χτυπάει, ενώ τα υπόλοιπα τα παρατάει πολύ νωρίς χωρίς να τα παλεύει με αποτέλεσμα να έρχονται βαριές ήττες. Το ρόστερ της πια είναι γεμάτο και δεν έχει δικαιολογίες για διαφορές 25 πόντων στα πρώτα 25 λεπτά. Βέβαια, έπαιζε με την 3η ομάδα του πρωταθλήματος, οπότε έχει ελαφρυντικά, αλλά και πάλι. Επίσης, ο ΓΣ έχει πρόβλημα στα ριμπάουντ. Μπορεί ο Μάσι να είναι 2ος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος σε μέσο όρο με 9.6, αλλά από εκεί και πέρα πολλές φορές μοιάζουν να λείπουν οι αυτοματισμοί που απαιτούνται για να κλειστούν οι τρύπες και να ελεγχθεί η εναέρια κυκλοφορία.
Το ματς αυτό δεν ήταν τσεκαρισμένο για νίκη, ενώ ο Καλαφατάκης ξέρει ότι έχει μπροστά του 3 αγωνιστικές για να βρει ρυθμό η ομάδα του, χωρίς απαιτήσεις νίκης (με ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ), αλλά μετά ανάμεσα στη 15η και την 21η αγωνιστική η Ολύμπια παίζει την κατηγορία και πρέπει να αρχίσει να παίρνει νίκες (Ηλυσιακός, Τρίκαλα, Πανιώνιος, Περιστέρι, ΑΕΚ, Κολοσσός, Καβάλα, οι κατά σειρά αντίπαλοί της).
Εν τω μεταξύ, το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, κόστισε στον Πεδουλάκη… 70.000 ευρώ. Ο ΠΑΟΚ χρωστούσε στον «Άρτζι» 120.000 ευρώ, ο Πεδουλάκης δέχτηκε να πάρει τα 70.000, αλλά και από αυτά δώρισε τις 20.000 στις… ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Αυτό θα πει… πολυέξοδο ταξίδι.