Γι’ αυτό το λόγο, το παιχνίδι και μόνο αυτό θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Καουμπόις» του Άρλινγκτον στο Τέξας (το ρούκι γκέιμ και οι διαγωνισμοί θα γίνουν στο γήπεδο των Μάβερικς). Ο Μαρκ Κιούμπαν και ο Τζέρι Τζόουνς (ιδιοκτήτης των Ντάλας Καουμπόις) συνεργάζονται για το θέμα του γηπέδου, με τον Κιούμπαν να πιέζει τον Στερν να εκδώσει περισσότερα από 105.121 εισιτήρια, για να σπάσει το ρεκόρ του γηπέδου, αλλά και για να διεξάγει τον πρώτο αγώνα μπάσκετ με περισσότερους από 100.000 φιλάθλους στις εξέδρες. Πάντως, ο Στερν αρνείται ακόμα να το κάνει για να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για τους φιλάθλους, αν και ο Κιούμπαν επιμένει ότι μπορεί εύκολα να γίνει χωρίς πρόβλημα.
Το στάδιο έχει τη μεγαλύτερη σάλα στον κόσμο χωρίς κολόνες, αλλά και τη μεγαλύτερη high-definition οθόνη στον κόσμο (από όλα τα στάδια του κόσμου εννοείται) και είναι υπολογισμένο για 35.000 θεατές στους μπασκετικούς αγώνες, αλλά έχει 80.000 μόνιμα καθίσματα για τα ματς των Ντάλας Καουμπόις στο NFL. Είναι, δε, το μεγαλύτερο Dome (ή domed) στάδιο στον κόσμο. Σίγουρα θα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για το μπάσκετ, ιδίως αν καμφθεί ο Στερν και συμφωνήσει στο «μαγικό» 100.000 που ζητάει ο Κιούμπαν.
Το μεγαλύτερο κοινό σε all-star game είναι οι 44.735 στο Χιούστον το 1989, ενώ οι περισσότεροι που έχουν παρακολουθήσει αγώνα NBA είναι οι 62.046 στο Τζόρτζια Ντομ το 1998 στο Ατλάντα-Σικάγο.
Την ίδια στιγμή, εκτός all-star game θα μείνει ο Κρις Πολ, ενώ ο Καρμέλο Άντονι είναι πιθανό να μην αγωνιστεί. Πάντως, οι Αμερικάνοι μπορούν να φάνε τη… σκόνη μας, καθώς αυτή την περίοδο έχει ήδη ξεκινήσει η ψηφοφορία για το ελληνικό all-star game. Για να τα λέμε όλα, το όλο στήσιμο στην ιστοσελίδα φέτος είναι καλύτερο από τις περασμένες χρονιές, αλλά στα αρνητικά είναι ότι στις πιθανές επιλογές υπάρχουν 16 Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και 12 ξένοι παίκτες των δύο αυτών ομάδων. Δηλαδή, στην ψηφοφορία έχουν μπει όχι μόνο ολόκληρες οι δωδεκάδες των δύο ομάδων, αλλά και… τέσσερις παίκτες που σπάνια μπαίνουν στη δωδεκάδα. Ο σκοπός θα έπρεπε να είναι στο all-star game να πάνε οι καλύτεροι της χρονιάς και όχι να γίνει και φέτος άλλο ένα PAOSFP-game.
Βέβαια, στη λίστα υπάρχουν ολόκληρα τα ρόστερ όλων των ομάδων, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θεωρώ καλό. Θα έπρεπε να έχει γίνει μια πρώτη επιλογή από τη λίγκα και να υπάρχει επιλογή για προσθήκη παίκτη της αρεσκείας του καθενός σε κάθε θέση. Στα θετικά σίγουρα είναι το γεγονός ότι η ψηφοφορία είναι στα αμερικανικά πρότυπα, με τον κόσμο να αποφασίζει μόνο για τις βασικές πεντάδες. Αυτό είναι σίγουρα θετικό, καθώς πολλοί είναι οι Έλληνες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον… αθλητισμό, αλλά ψηφίζουν μόνο με οπαδικά κριτήρια, γι’ αυτό και κάθε χρόνο έχουμε τόσους παίκτες από τους «αιώνιους» στο all-star game. Φέτος ψηφίζουν και οι 14 προπονητές, που θα αποφασίσουν για τους 15 αναπληρωματικούς. Επειδή είναι η πρώτη χρονιά που οι προπονητές μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία, οπωσδήποτε θα είμαστε πιο ελαστικοί, αλλά σίγουρα περιμένουμε μεγαλύτερη εκπροσώπηση και όλους τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος στο παρκέ.
Πέρσι, για όσους δεν θυμούνται, από τους 24 παίκτες που είχαν ψηφιστεί να πάνε στο all-star game (τους επέλεγε όλους ο κόσμος), οι 16 ήταν από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (πήγαν τελικά 15 γιατί τραυματίστηκε ο Πρίντεζης) με αποτέλεσμα ο αγώνας να καταλήγει… «φίλοι Παπαλουκά»-«φίλοι Διαμαντίδη». Εκπροσώπηση παίκτη στο παιχνίδι είχαν μόνο οι 7 από τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος, με τον Κολοσσό να τη χάνει γιατί τραυματίστηκε ο Σμιθ, αλλά την ΑΕΚ να «την κερδίζει» γιατί δικοί της παίκτες αντικατέστησαν Σμιθ και Πρίντεζη. Δηλαδή, σε κάθε περίπτωση 7 ομάδες θα εκπροσωπούνταν (και αρχικά και τελικώς).
Πέρσι είχαμε γράψει: «Πρώτα απ’ όλα δεν θα έπρεπε ο κόσμος να επιλέγει και τους 12 παίκτες κάθε πλευράς. Δεν πειράζει να αντιγράψουμε την ιδέα των Αμερικάνων και να δοκιμάσουμε οι 7 να ορίζονται και οι 5 να επιλέγονται από τον κόσμο. Πραγματικά, τα ποσοστά εκπροσώπησης είναι επιεικώς γελοία και αναφέρομαι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ας μπει όριο μάξιμουμ συμμετοχών ανά ομάδα, ας γίνει οτιδήποτε, λύσεις υπάρχουν πολλές. Οργάνωση και ενδιαφέρον δεν υπάρχει».
Χαίρομαι που τουλάχιστον αυτό έγινε. Βέβαια, αν φτάσουν οι δύο αρχικές πεντάδες να έχουν 10 παίκτες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τότε ελπίζω οι προπονητές να επιλέξουν παίκτες μόνο από άλλες ομάδες. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε μείωση της τάξης του… 38% στους παίκτες των δύο «αιωνίων». Επίσης, ελπίζω φέτος οι φωστήρες του ΕΣΑΚΕ να… βάλουν τον Τζος Τσίλντρες στο all-star game, καθώς η περσινή απουσία του (με την εξωφρενική δικαιολογία ότι δεν ήταν στο ρόστερ του Ολυμπιακού την περίοδο του παιχνιδιού) είναι η πιο μνημειώδης γκάφα στην ιστορία του θεσμού (μαζί με αυτή τη χρονιά του Ντομινίκ Ουίλκινς).
Κάτι μοιάζει να αλλάζει, καθώς ο θεσμός είχε πέσει σε τέλμα τα τελευταία χρόνια και με τη μορφή που είχε δεν έχει νόημα ύπαρξης. Μόνο μια προτροπή προς τους υπευθύνους: το τριήμερο 12-14 Φεβρουαρίου συντονίστε τους τηλεοπτικούς σας δείκτες στο all-star game του NBA. Δεν είναι κακό να αντιγράψεις τους καλύτερους. Ούτε το να προσπαθήσεις να το κάνεις. Κακό είναι αυτό που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια…