Θέμα από το πουθενά δημιουργήθηκε 4 ημέρες πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ σχετικά με την εθνική ομάδα, όταν ο Γιώργος Μπόγρης καταφέρθηκε στο Twitter εναντίον Καλάθη, Μπράμου και Κουφού (και γενικότερα όλων των Ελλήνων της διασποράς, δεύτερης ή τρίτης γενιάς), σχολιάζοντας την παρουσία τους στην εθνική ομάδα.
Το tweet του Μπόγρη ανέφερε: «3 ελληνοαμερικανοι στην 12αδα.. Αντε και οι 12 σιγα σιγα..» προφανώς στερούμενο στοιχειωδών γνώσεων ιστορίας της χώρας και της πορείας των Ελλήνων.
Κατόπιν τούτου… άνοιξε μεγάλη συζήτηση στο Twitter ανάμεσα στον Μπόγρη και όσους τον «ακολουθούν» στο λογαριασμό του εκεί, συζήτηση που ξέφυγε με ύβρεις και ειρωνείες και από τις δύο πλευρές.
Ο Μπόγρης μάλλον είχε ρέντα αφού συνέχισε διερωτώμενος γιατί να μην είναι στην εθνική ο Μπατίστ αφού μιλάει περισσότερα ελληνικά από τους άλλους τρεις, ενώ πρόσθεσε ότι ο Γκάλης δεν είχε σχέση με τις περιπτώσεις των Καλάθη, Κουφού και Μπράμου, μιας και μιλούσε ελληνικά.
Το θέμα προφανώς και δεν θα επηρεάσει την εθνική για περισσότερο από 5-10 λεπτά, αφού δεν έχει σχέση με αποδυτήρια ομάδας ή κάτι τέτοιο. Λογικά, ακόμη και ο Καλάθης, που ήταν συμπαίκτης του Μπόγρη στον Παναθηναϊκό, δύσκολα θα… αμφισβητήσει τον εαυτό του και την οικογένειά του λόγω του tweet του Μπόγρη. Όμως, ο Μπόγρης μάλλον κατάφερε με την ανώριμη και αδαή συμπεριφορά του να θέσει σε αβεβαιότητα την όποια τυχόν κλήση θα μπορούσε να δεχτεί ποτέ για την εθνική ομάδα, μιας και με τους τρεις παίκτες που αδικεί είναι συνομήλικος και θα ήταν συνοδοιπόρος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Όμως, μετά από τέτοια λόγια (θα τα χαρακτήριζα βαριά, αλλά μάλλον βλακώδη είναι ο σωστός χαρακτηρισμός) είναι πολύ δύσκολο να συνυπάρξει στην ίδια ομάδα μαζί τους και το ποιος θα έχει προτεραιότητα σε σχέση με τον άλλον μάλλον δεν χρειάζεται καν να το πούμε.
Όσον αφορά τη σκοπιμότητα που έγραψε τα όσα έγραψε, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έκανε επειδή δεν κλήθηκε εκείνος στην εθνική, καθότι εδώ και μερικά χρόνια είναι στάσιμος και χωρίς χρόνο συμμετοχής, πράγματα που μάλλον δείχνουν έλλειψη προσπάθειας.
Κάθε ελληνική οικογένεια, σχεδόν, έχει τουλάχιστον ένα μέλος της στο εξωτερικό, το οποίο ζει εκεί και έκανε εκεί οικογένεια με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές τα παιδιά του ή τα εγγόνια του να μην μιλούν ελληνικά. Αυτό δυστυχώς ο Μπόγρης δείχνει ότι δεν μπορεί να το καταλάβει, θίγοντας με όσα είπε κάθε οικογένεια που έχει μέλη της στο εξωτερικό, εμφανιζόμενος ατυχώς ως κριτής της ελληνικότητάς τους…
Νίκος Κουσούλης